Receptek háza:

Szasztok szavazatok bátran és remélem sok jó receptet találtok probáljátok ki nyugotan a diétát is(elő. kösszike)csáko

MENÜ

Lazacsszelet cukkini-és paradicsomágyon:

4db lazacszelet(egyenkét kb.15dkg), 1,2 citrom leve, só, őrölt bors, 2 evőkanál étolaj,KÖRET:35dkg kis cukkini, 1 kis gerezd fokhagyma, 30dkg húsos paradicsom, 1 kiskanál kakukkfű

A lazacszeleteket hideg vízzel lemossuk, szárazra töröljük. Az esetleges szálákal csipesszel eltávolitjuk. A citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve hidegre tesszük. A cukkinit megmossuk, a végéneitől megtisztitjuk, hosszában nlgyfélé, majd kokára vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehűzzuk és kimagozuk, kockákra vágjuk. A cukkinit az olaj elén serpenyőben rövid ideig píritjuk. A fokhagymát rányomjuk, a lűngot kisebbre vesszük A paradicsomot hozzáadjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízrsitjük, és az rgészet  jól összekeverjük. Fedőalatt kis lángon 10percig pároljuk.A halszeleteket a maradék olajban, teflonedényben, mérséltelt lángon, minkét oldalukon kb. 4-4percig sütjük. Óvatosan fordítsuk meg! A zöldségfélét utánaízesitjük, és előmelegített tányérokra rakjuk. A lazacszeleteket ráfektetjük, majd petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Asztali nézet