Receptek háza:

Szasztok szavazatok bátran és remélem sok jó receptet találtok probáljátok ki nyugotan a diétát is(elő. kösszike)csáko

MENÜ

Húsos töltött paradicsom:

4db paradicsom, 1 csomó újhagyma, 1 evőkanál étolaj, 40dkg vegyes darált hús, 1-1 csokor petrezselyem és bazsalikom, 1 kis kanál csípős mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1db tojás, só, őrölt fehérbors, 2 evőkanál főzőttejszín, 3dkg vaj

A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk. A belselyüket kiskanállal kivájjuk kockára vágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztitjuk, vékony karikákra szeleteljük. A sütőt 220fok-ra előmelegitjük. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, a darált húst beéerakjuk, és erős lángon, kevergetve addig sütjük, míg  szét nem morzsolódott. Az újhagymát és a kockára vágott paradicsom felét hozzáadjuk, még 5percig pirítjuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a paradicsom leve kissé besűrűsödött, majd hűlni hagyjuk. A zöldfűszereket megmossuk, megszikkasztjuk, majd apróra vágot. Mustárral, zsemlemorzsával és tojással a darált húshoz adjuk. Az egészet jól összekeverjük, alaposan megsózzuk és megborsozzuk.  A kivájt paradicsomokat tűzálló tábla ültetjük, és a húskeverékkel megtöltjük. A maradék paradicsomkockát a főzőtejszínnel összekeverjük, még fűszerezzük, és a táblába terítjük. A paradicsomok tetejére vajat morzsolunk, és kb.25percre a sütőbe toljuk(gáz 3-4. fokozat).

TANÁCS:A paradicsomokat kiskanállal vájjuk ki. Fontos, hogy a héjukon 1cm vastag hús maradjon, nehogy sülés közben szétessenek. A bazsalikomlevelek aprítása egyszerűbb, ha öbb levelet hosszában összesodrunk, majd keresztben vékony csíkokra vágjuk.

Asztali nézet