Receptek háza:

Szasztok szavazatok bátran és remélem sok jó receptet találtok probáljátok ki nyugotan a diétát is(elő. kösszike)csáko

MENÜ

Indiai marhacurry:

80dkg marhahús(pl.nyak vagy lapocka), 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma,  1db kb.4cm-em friss gyömbérgyökér, 4dkg olvasztott vaj, 2 csomag őrőlt borskömény, 1 evőkanál curryőor, só, 3db paradicsom, 1,5dl joghurt,  ízlés szerint 1,2 csomó friss koriander

a húst kockára vágjuk mint a pörkölthöz. A hagymát és a fokhagymát megtisztitjuk apró kockákra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk apróra vágjuk. A vajat nagy edényben megforósítjuk. A húst kisebb adagokban megpiritjuk benne majd kiszedjük. A hagymát a fokhagymát és a gyömbért a visszamaradt zsiradékban kevergetve megpiritjuk megfűszerezzük és még 1percig együt sütjük. A húst az edénybe visszarakjuk 1,4l vízzel felöntjük és az állás során a húsból kicsepegő levet is beleöntjük. Lefedve kis lángon 30percig pároljuk. A paradicsomot leforrázzuk lehúzzuk a héját. A húsát negyedeljük és a raguhoz adva lefedve addig pároljuk amíg meg nem puhult. A curryt 3 evőkanál joghurtba keverjük ízlés szerint korianderleveleket is adhatunk hozzá. A marhacurryt joghurttal tálaljuk.

TANÁCS:Friss koriander helyett(bal)citromfüvet(jobb)is használhattunk. Mivel főzés közben mindkét fűszernövény elveszti az ízét csak tálalás előtt keverjük az ételbe. A gyömbérgyökérből egy ujjnyi darabot vágjunk le és hámozzuk meg. Először vágjuk szeletekre a rostok mentén majd a szeleteket vékony csíkokra.

Asztali nézet